A cumpărat o comodă și a dus-o acasă. Pe drum, a început să audă niște zgomote ciudate venind din ea. A deschis spațiul de jos și a încremenit. Ce era înăuntru:

Este o bună idee să cumperi lucruri vechi din târgurile de vechituri. Niciodată nu știi cu ce comoară te poți trezi acasă.

După ce o persoană decedează și se constată că nu are o familie și moștenitori, se organizează anumite vânzări prin care obiectele din casă sunt date foarte repede. Iar șansa ca cineva să găsească ceva valoros sunt destul de mari. Iar Emil a știut de la bun început acest lucru.

a una dintre vânzări, bărbatul s-a întors acasă cu o bucată de mobilier, unde probabil că proprietara își ținea bijuterii sau lenjeria. A plătit mai puțin de 100 de dolari pe această piesă, deși în prima zi a vânzării costa 300 de dolari. Obiectul data din 1890, iar pentru pasionații de antichități, acest obiect este cu atât mai valoros. Nu a trecut mult timp până când a realizat pe ce comoară a pus mâna, la propriu și la figurat.

A ajuns acasă cu comoda, iar un angajat al companiei care înlesnea vânzarea l-a ajutat să îl urce în camioneta sa, deoarece era destul de greu. Pe drum, a început să scoată niște zgomote destul de dubioase și Emil nu își dădea seama de unde provine sunetul ciudat.

Ajuns acasă, acesta și-a dat seama că trebuie să investigheze și să vadă ce ascunde acea comodă, a așezat-o jos și a început să se uite cu atenție la ea. Sus nu era nimic suspect, însă jos era un spațiu secret. L-a deschis, iar înăuntru era o comoară. Diamante, smaralde, monezi vechi, inele, brățări, bani din toată lumea și medalii din Războiul Civil! Chiar și o bucată de păr era ascunsă acolo. La o primă expertiză, lucrurile valorau peste 15000 de dolari, de 150 de ori mai mult decât a plătit Emil pe comodă.

A aflat însă ale cui sunt lucrurile și le-a returnat pe toate.

Iată ce a găsit înăuntru:

 

loading...