Baia mea straluceste bec de cand am aflat un truc pentru curatarea gresiei si faiantei

Fiecare femeie stie cat este de greu sa pastreze casa curata, insa cea mai grea sarcina este sa pastreze baia intotdeauna stralucitoare si frumos mirositoare. Daca iti place ca baia ta sa straluceasca de curatenie, probabil folosesti deja produse chimice de curatare.

Cu toate acestea, ai la indemana solutii naturale, care nu iti afecteaza sanatatea. Cel mai greu este sa indepartezi mizeria dintre placile de gresie si faianta, asa ca ti-am pregatit un truc care te ajuta.

Baia mea straluceste bec de cand am aflat un truc pentru curatarea gresiei si faiantei. Iata despre ce solutii este vorba.

Ai nevoie de:

Jumatate de cana de bicarbonat de sodiu
Jumatate de cana de otet

Jumatate de cana de lamaie
5 litri de apa

Amesteca apa si bicarbonatul, apoi adauga sucul de lamaie in solutie. La final, toarna si otetul. Vei observa o reactie chimica minora. Pune solutia intr-o sticla cu pulverizator.

Aplica pe faianta murdara si lasa sa actioneze cel putin 30 de minute. Apoi curata bine cu un burete sau o perie.

Usile si geamurile apartamentelor se inchid odata cu venirea timpului rece, astfel aerisirea se efectuaeaza din ce in ce mai rar, motiv pentru care incepe sa apara mucegaiul pe la colturi, tavan sau pereti.

Temperatura calda din camera in combinatie cu aerul rece din exterior formeaza flori de mucegai care, pe langa faptul ca este inestetic, este si foarte daunator pentru sanatatea noastra.

Ferestrele de tip termopan nu lasa camera sa se aeriseasca foarte bine, de aceea este recomandat ca in cazul in care aveti acest tip de geamuri, sa nu instalati si usile tot de termopan.

Pentru a evita condensul cel mai bine este ca in camera sa nu fie mai putin de 20-21 grade, deoarece daca este foarte rece, va incepe sa apara condensul.

Caloriferele ar trebui pozitionate chiar sub fereastra.
Cea mai buna izolare in cazul caselor este cea din polistiren. Casele nu au vecini care sa incalzeasca anumiti pereti deci este mult mai rece decat in cazul apartamentelor de aceea o izolatie buna ajuta foarte mult.

Aerisirea se face cel mai bine daca se deschid usile si ferestrele deodata timp de 10 minute, de doua ori pe zi. Asa aerul va circula mai bine decat in cazul in care lasati rabatat geamul ore intregi. De asemenea trebuie aerisit foarte bine si atunci cand gatiti, iar aragazul este recomandat sa fie cat mai aproape de geam. Daca aveti hota nu ezitati sa o folositi.

Un alt loc in care apare de obicei mucegaiul este baia. Dupa ce ati facut dus nu uitati sa aerisiti si sa lasati cateva minute lumina aprinsa pentru ca mucegaiului ii place intrunericul.

Chiar daca ati respectat toate acestea si mucegaiul tot si-a facut aparitia, trebuie sa scapati de el imediat.

Iata cum!

Cel mai simplu truc prin care scapati definitiv de igrasie este sa amestecati o lingurita de bicarbonat de sodiu in 100 de ml de otet. Amestecati bine si turnati lichidul intr-un recipient cu pulverizator. Pulverizati peste locul afectat, – atentie – fara sa frecati.

Lasati amestecul sa-si faca “treaba”. Veti observa a doua zi ca mucegaiul a disparut complet si nu o sa mai apara pentru mult timp.

loading...