Ce cred cercetătorii – Femeile preferă bărbații cu pătrățele sau îi aleg pe cei cu burtă?

 
Majoritatea femeilor susțin că sunt atrase de bărbații isteți și carismatici, și nu de cei care au un fizic de invidiat.

 

Cu toate astea, concluzia celui mai recent studiu dă peste cap toate mărturiile acestora.

“Am fost surprins de faptul că femeile îi găsesc atractivi pe bărbații puternici fizic. În timpul studiului nu am găsit nicio femeie care ar prefera un bărbat mai slăbuț”, a declarat pentru The Guardian Portal unul dintre liderii studiului.

Potrivit cercetătorilor, și înălţimea partenerului contează într-adevăr într-o relaţie. Astfel, femeile preferă bărbații mai înalţi deoarece se simt mai feminine şi mai protejate.
Dacă tocmai te-ai decis să îți faci curaj să intri în sala de sport, eu zic să nu te grăbești.

Cercetătorii au descoperit că, într-adevăr, femeile adoră bărbații puternici, dar nu salivează și nici nu își doresc o relație cu un mascul mult prea chinuit în sala de forță. În cadrul studiului, acestea s-au arătat încântate de bărbații care aveau câteva kilograme în plus.

Burtica bărbaților pare să le dea mai multă încredere de sine femeilor, deoarece acești bărbați dovedesc că pun mai puţin accent pe aspectul fizic şi sunt mai puţin critici.

Cu toate acestea, autorii studiului subliniază faptul că rezultatul nu poate fi universal. Participanții la cercetare pot avea propria lor idee despre semnificația cuvântului “atractivitate”. Potrivit sociologului, rezultatele sunt, de asemenea, influențate de timpul și de cultura în care trăim.

 

Sursa: Noizz.ro

loading...