Se plimba cu câinele pe plajă, dar la un moment dat a descoperit un cerc din lichid închegat, foarte mare, când s-a uitat în jur și-a dat seama că erau peste tot pe plajă!

Recent, o englezoaică a descoperit pe plaja unde se plimba împreună cu câinele ei o substanță foarte ciudată despre care nu avea nicio idee referitor la ce ar putea fi. Deși la început a bănuit că e o meduză, adevărul era mult mai crunt.

Credeți că sunt pietricele? Acestea sunt de fapt grăsime și gunoi pe care marea le-a modelat ca pietricele și le-a aruncat cu grijă pe plajă.

Această substanță ciudată este cunoscută sub numele de FATBERG. Acestea se formează în sistemele de canalizare, în special din cauza șervețelelor umede și din grăsimile alimentare, fiind o formă toxică de poluare.

Din sistemul de canalizare aceste substanțe ajung în ocean sau mare, apoi apa le aruncă înapoi pe mal.Ele nu sunt un simplu tip de gunoi, ci pot fi extrem de dăunătoare ființelor vii.

Pe una dintre plajele din Marea Britanie există o înștiințare care atenționează: „Atenție! Ocoliți uleiul de palmier de pe plajă. Nu vă atingeți de el. Poate fi periculos pentru câini”:

Un gest atât de simplu precum aruncarea unui șervețel umed într-o toaletă poate provoca o mulțime de probleme, printre care blocarea canalizării, daune ecologice sau moartea animalelor sau chiar a oamenilor.

Au devenit oamenii un pericol pentru propria lor planetă?

loading...