Vecinii o numeau “fata care se târăște”. La 26 de ani, a mers pentru prima dată

 

O femeie care s-a născut cu o deformitate rară a picioarelor a mers pentru prima data la 26 de ani și spune că se simte “miraculos” de bine pentru că poate stă întinsă în pat.

Chen Tuanzhi, o tânără din China în vârstă de 26 de ani, s-a născut cu boală “genu recurvatum”, din cauza căreia genunchii săi erau îndoiți invers iar ea nu putea să meargă sau să stea întinsă.
Deoarece provenea dintr-o familie săracă, din provincia Fujian din sud-estul Chinei, nu și-a permis o operație de corectare a defectului și obișnuia să se deplaseze cu ajutorul mâinilor. Din această cauză, sătenii obișnuiau să o numească “fata care se târăște”.
Cazul său a ajuns în atenția presei locale și, impresionați de povestea ei, telespectatorii au vrut să o ajute. Banii donați au fost folosiți pentru a-i plăti procedura medicală de corectare a defectului, efectuată la o clinică din Taiwan.
După mai multe operații și 10 luni de tratament, ea a mers pentru prima data. “Sa fiu sinceră, nu am visat niciodată că voi putea stă în picioare sau că voi putea să merg, că alți oameni!”, a mărturisit ea.

loading...