O femeie divorțată dezvăluie ADEVĂRATELE motive pentru care femeile înșală! Nu e chiar așa cum credeai…

Societatea învață femeile să accepte faptul că bărbații le înșală, pentru că au ”nevoi”, iar asta ne face să ne întrebăm dacă nu cumva bărbații au o rațiune mult mai scăzută decât ne-am aștepta de la o ființă umană? Adică ei nu pot rezista impulsurilor de a-și înșela partenerele/soțiile, e ceva normal, doar pentru că sunt bărbați? Greșit. Un bărbat trebuie invinovățit la fel de tare precum o femeie care face acest lucru. Nu există scuză pentru înșelat, iar dacă soția/ partenera acceptă, e altă poveste. O femeie care se respectă nu acceptă acest lucru, valabil și pentru un bărbat pus în această situație. Din păcate, nu e scuza lor, a bărbaților, ci a societății în care trăim. Iată de ce înșală femeile, din perspectiva unei femei divorțate:

Conform unor statistici recente efectuate în 2016, 22% din bărbați au călcat strâmb cel puțin o dată în timpul căsniciilor. 14% din femei au făcut același lucru, iar 50% din femei și bărbați au recunoscut că au înșelat în orice relație pe care au avut-o.

Un psiholog cu experiență poate răspunde întrebărilor de genul ” de ce înșală femeile?” sau ”care sunt motivele care-i determină pe parteneri să înșele?”. Mai jos ai răspunsurile pe care le caută, poate, un bărbat înșelat:

1. Multe femei înșală pentru că se plictisesc în relație

În căsnicie, e ușor să aluneci într-o rutină. Faci aceleași lucruri cu partenerul sau poate că acesta nu are timp pentru tine, așa că îți cauți alte opțiuni.

2. Femeile au nevoie de atenție, de dragoste și contact fizic

Când soțul/iubitul încetează să mai ofere atenție și tandrețe, o femeie va căuta ceva mai interesant în altă parte, chiar dacă nu-și propune asta în mod voluntar. Plus că e foarte posibil ca o femeie să aibă o ”aventură” emoțională cu alt bărbat, fără să implice contact sexual, doar pentru că acesta din urmă e mult mai captivant și mai amuzant decât actualul partener. Multe femei preferă să înșele doar emoțional și puține au curajul să facă următorul pas.
Deși nu pare atât de grav, un astfel de comportament poate afecta căsnicia sau relația. Femeia devine mai rece, mai ignorantă și nu se mai implică în relație cum se implica emoțional. Dacă ambii parteneri sunt la fel de indiferenți, înseamnă că relația sau căsnicia nu va mai dura mult.

3. Când lucrurile se răcesc în dormitor, unele femei caută ”căldura” altundeva!

Relațiile intime sunt foarte importante, iar cele dintre cuplurile căsătorite tind să se înrăutățească cu trecerea timpului. Când abstinența intervine din ce în ce mai des, femeile (ca și bărbații) caută alte soluții pentru a-și satisface nevoile. Nu generalizăm, însă, există și cazuri în care femeile care simt nevoia să înșele, rămân în relație și comunică cu partenerul problema cu care se confruntă.

4. Răzbunarea prin înșelat

Când unul dintre parteneri înșală, căsnicia aceea nu mai e ce a fost. Multe femei înșală pentru a se răzbuna pentru că au fost înșelate la rândul lor, dar asta nu duce la salvarea căsniciei sau a relației.

Statisticile nu mint: dacă un partener recunoaște că a înșelat, doar 31% din căsniciile respective rezistă.

 

sursa

loading...