9 povești EMOȚIONANTE care-ți arată cât de ușor e să faci bine! A 3-a te va înmuia până la lacrimi!

Faptele bune nu necesită eforturi prea mari și nici prețuri costisitoare de plătit. Să faci bine este mult mai ușor decât pare. Drept dovadă, îți vom prezenta câteva povești de viață care te vor convinge. Trebuie să te avertizăm că după ce le vei citi, s-ar putea să capeți o dorință arzătoare de a-i ajuta pe cei din jur!

 

1.
Prietena mea s-a dus la un cinematograf cu fiul ei mai mic. Pe drum, copilul a colectat toate pliantele de la fetele promoteri care le distribuiau. Copilul a mers chiar el la fete și le-a abordat, cerându-le flyer-ele, de parcă erau de o importanță vitală pentru el. „Dragul meu, de ce ai nevoie de toate aceste pliante? Ce vei face cu ele?”, l-a întrebat mama lui. Iar copilul i-a răspuns: „Eu nu voi face nimic cu ele, mami. Dar acele fete erau atât de triste. Nimeni nu voia să le ia pliante. Eu doar am vrut să le fac puțin mai FERICITE.”

2.
Am 18 ani. Iarnă. Seara târziu. E întuneric afară. Mă grăbeam să ajung acasă și am luat un taxi parcat. Când m-am urcat în scaunul din față, doi băieți au sărit din spate și m-au întrebat unde merg, spunând că acolo trebuie să ajungă și ei. Nu aveam mulți bani la mine, așa că părea să fie norocul meu. Când am ajuns la destinație, eram pe cale să ies din mașină. Și băieții la fel. Dintr-o dată, șoferul m-a apucat de braț. Băieții au ieșit și au plecat. Șoferul a pornit mașina și a plecat mai departe, dar am condus doar în cerc, după care m-a adus înapoi la destinație. Băieții erau plecați. Șoferul mi-a spus că i s-au părut suspecți acei tipi. Nu i-au plăcut fețele lor.

3.
În fiecare zi, dimineața, atunci când merg la locul de muncă, îmi cumpăr o cafea de la un magazin din apropiere. Recent, am ales o nouă rută, iar acum mă întâlnesc cu un om bătrân ce cântă la un acordeon numai cântece de război și e plin de decorații din război. Acum, nu mai beau cafea dimineața. În schimb, îi dau banii lui, iar el îmi oferă o acadea din geanta lui cu bomboane. Recent, când m-am apropiat, el s-a oprit din cântat, mi-a pus o bomboană de ciocolată în mână și mi-a spus: „Este una magică. Gândește-te la o dorință, iar ea se va îndeplini.” Așa că mi-am pus o dorință. Iar acum aștept. Știu că se va îndeplini.

4. 
Mergeam într-un taxi noaptea târziu. Dintr-o dată, șoferul a oprit pe drum și a ieșit din mașină. Am fost speriată, dar apoi am văzut doi arici în fața noastră. A ieșit din mașină ca să îi ia din drum! Mi s-a topit inima.

5.
Îmi place când oamenii își fac munca lor cu plăcere, indiferent de ceea ce este. Uneori, când e frig și urât afară, mă apropii de o cabină de cafea. Băieții de acolo zâmbesc sincer, prepară o cafea cu multă ciocolată rasă și spun: „Fii atentă, e fierbite! Să ai o zi bună”. Sau cumperi apă de la o benzinărie, iar casierul țipă către îngrijitorului: „Vino aici! Ajută fata să care acele sticle grele la mașină.” Și ei zâmbesc și se oferă să te ajute, urându-ți drum bun. Ți se umple inima când vezi o astfel de căldură.

6.
M-am dus la magazin să cumpăr pâine. În timp ce am fost în picioare la rând, un băiat cu un nas spart a intrat, cerând ajutor. După cum s-a dovedit, mai mulți bărbați l-au atacat, i-au luat telefonul mobil și au început să-l bată. El s-a ascuns în magazin. Am fost surprinsă de reacțiile muncitorilor. Toți oamenii au plecat imediat de la magazin și de la sarcinile lor, s-au adunat la intrare și au securizat ușa. Femeile au sunat la poliție și l-au ajutat pe băiat să se spele pe față. I-au dat apă și un telefon mobil pentru a-și suna părinții. Unii dintre clienți s-au oferit să devină martori pentru a-l apăra.

7.

Cu câteva zile în urmă, am luat un autobuz. Un tânăr de aproximativ 20-25 a intrat. El s-a așezat scaun și a început să își descurce căștile, cu un braț rupt. El încerca să descurce căștile până înainte de următoarea stație de autobuz. Apoi, la 2 minute înainte să cobor, când autobuzul s-a oprit la culoarea roșie a semaforului, m-am apropiat de el și l-am ajutat. În timp ce îi descurcam căștile, bărbatul zâmbea. Când am ieșit din autobuz, genunchii îmi tremurau. A fost prima dată când am îndrăznit să ajut pe cineva.

8. 
Odată am luat un autobuz și am observat o doamnă în vârstă, abia în viață, aproape să alunece de pe scaun. Pasagerii au început să întrebe ce s-a întâmplat, dar ea nici măcar nu putea să formuleze o propoziție. Așa că toți pasagerii au coborât din autobuz, iar șoferul a decis imediat să ducă bătrâna la un spital. Am încercat să caut numerele de telefon ale rudelor ei, iar ea a spus că a avut doar un soț care a suferit recent un accident vascular cerebral. Am rămas lângă ea până am ajuns la spital. Medicii au spus că a suferit un accident vascular cerebral, dar conducătorul auto și eu i-am salvat viața.

9. 
Într-o zi am salvat două vieți. Mergeam spre școală și mă uitam pe fereastra de la autobuz. Afară erau +1 grad, iar cu o zi înainte au fost -9. În mijlocul unui lac înghețat, am observat doi bărbați care se pregăteau pentru pescuit. Cunoscând temperatura, mi-am imaginat cum gheața s-ar putea topi și am sunat un prieten care lucra la serviciul de salvare, cerându-i să trimită o echipă la locația specifică. A doua zi, m-am trezit cu o fată de 14 an și mama ei la ușa mea, mulțumindu-mi că le-am salvat viața tatălui și fratelui săi. S-a dovedit că echipa de salvare a sosit exact când pescarii erau pe punctul de a se îneca.

loading...