5 comori fascinante din istorie nedescoperite încă

Găsind comori puteți deveni instantaneu bogați poate chiar renumiți. Ați putea descoperi o parte a istoriei despre care am crezut că a dispărut pentru totdeauna sau ceva pe care nici măcar nu am știut că a existat. Și spre deosebire de multe alte legende, comoara ascunsă este bine documentată.

1. Comoara din Parcul Elysian

Parcul Elysian este cel mai vechi și cel mai mare parc din LA, care se întinde pe aproximativ 600 de hectare.

În timpul războiului american-Mexic din 1846-1848, California de Sud a fost un teritoriu înconjurat de hotărâre. Trupele din ambele părți au luptat pentru controlul pământului, lovind teama în inimile elitei locale. Legenda spune că, pentru a-și proteja averea imensă de forțele ostile, localnicii au ajuns pe dealurile, peșterile și râurile din acest vast parc pentru a ascunde aurul, bijuteriile și multe altele.
.

Ziarele din 1896 arată că oamenii au căutat comoara încă de atunci. Dacă povestirile sunt adevărate, probabil că mulți dintre locuitori au recuperat mai târziu bogățiile lor.

Cel mai faimos exemplu este cel al lui Don Francisco Avila, care a construit prima casă din LA, existentă și astăzi. Avila a fost o figură politică extrem de bogată și om de afaceri și este probabil să fi găsit cantități considerabile de bunuri scumpe din timpul războiului.

Până în prezent, însă, nicio comoară nu a fost descoperită în Parcul Elysian.

2. Comoara din Lacul Toplitz

La o mare înălțime în Alpii austrieci și adânc în pădurea densă montană, Lacul Toplitz este un loc ideal pentru a ascunde aurul furat de 5,6 miliarde de dolari.

Zvonurile au înconjurat mult timp acest lac izolat, iar Michl Kaltenbrunner pe tot parcursul vieții, susținea că poate “garanta” că naziștii aruncau aurul în lac. Ar fi fost în vârstă de aproximativ 10 ani când s-a terminat cel de-al doilea război mondial.

Ceea ce dă veridicitate acestei teorii este că 700 de milioane de lire sterline pe care Hitler intenționase să le folosească pentru a destabiliza economia britanică au fost recuperate din lac în 1959.

Dilema aici, desigur, este întrebarea dacă această sumă reprezintă toate comorile din lac sau doar o mică parte.

3. Comoara din Canionul Skeleton

Skeleton Canyon este situat în Munții Peloncillo de-a lungul frontierei Arizona-New Mexico.

Înainte de secolul al XX-lea, canionul a fost o pistă populară pentru contrabandiști care încearcau să-și miște în mod liniștit prada în Tucson.

Spre sfârșitul secolului al XIX-lea, bandiții americani au efectuat un atac asupra orașului mexican din Monterrey. În ciuda câtorva decese, raidul a avut un succes destul de mare, iar banditii purtau cu 39 de bile de aur, diamante de 1 milion de dolari, pungi sau monede de argint și aur și nenumărate crucifixe de aur, poțiuni, statui și alte artefacte umile catolice .

Nu a fost niciodată dovedită dacă vreuna sau toată comoara a fost recuperată, astfel că acest canion poate avea mai mult decât presupunem noi.

4. Milioanele lui Kruger

Stephanus Johannes Paulus Kruger sau “Unchiul Paul” a fost al treilea președinte al Republicii sud-africane de peste 17 ani la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Odată cu apariția celui de-al doilea război al lui Boer și a opiniei publice împotriva lui, Kruger a părăsit Africa de Sud în 1900, cu doi ani înainte de încheierea oficială a președinției sale. Dar nu înainte de a lua mai întâi ceva pentru el însuși.

În timp ce Kruger a reușit să evadeze în Europa, zvonurile se învârteau că trenul cu care călătoarea purta o cantitate substanțială de aur.

Investigațiile ulterioare au arătat că mai mult de 1,5 milioane de lire s-au furat de la guvern.

Cinci ani mai târziu, un prizonier pe nume John Holtzhausen a dezvăluit că a fost angajat să îngroape aurul de la nord de Leydsdorp și a fost ultimul membru supraviețuitor al echipei.

În 2001, a apărut o familie Zulu din orașul Ermelo susținând că a găsit unele dintre monedele pierdute, în timp ce anul trecut un alt bărbat susține că a găsit comoara la baza barajului Emmarentia. Chiar dacă ambele afirmații sunt adevărate , consilierii Ermelo cred că banii ar fi fost ascunși în cel puțin trei locuri.

5. Comoara Țarului

Când majoritatea oamenilor se gândesc la conducerea rusă, se vor gândi la unul dintre cele trei lucruri: opresiune, conspirație sau decadență.

De aceea, nu ar trebui să fie surprinzător faptul că țarul Nicolae al II-lea ar fi ascuns înainte de revoluția bolșevică din 1917 ceea ce ar fi trebuit să fie comoara de miliarde de dolari a țării. Singura întrebare este unde.

O teorie este a fost ascunsă în tunelurile de sub Omsk, un oraș din Siberia care are o rețea vastă de tuneluri subterane și este cunoscut prin faptul că aurul a fost transportat acolo în timpul revoluției.

În 2001, s-a sugerat că aurul ar putea fi ascuns sub casa balerinei Mathilda Kshesinskaya, aceasta fiind o amantă a țarului. Excavările casei sale de la Sankt-Petersburg par să fi fost un efort fără rost.

În cele din urmă, o altă teorie sugerează că aurul ar fi putut fi la bordul unui tren trans-siberian care s-a prăbușit în Lacul Baikal, cel mai vechi și mai adânc lac din lume.

Au fost încercate excavații, dar s-au întâlnit cu puțin succes, în afară de confirmarea amplasării trenului.

loading...