5 Motive REALE pentru care femeile refuză să facă AMOR. Nu sunt scuze….

E ceva normal să nu ai chef de sex când:

1. URMEZI UN TRATAMENT ANTIDEPRESIV

Medicamentele recomandate în tratarea depresiei pot scădea libidoul, la fel şi pilulele pe care le iei pentru problemele cu tensiunea sau tiroidă. Dacă faci sex luând astfel de medicamente şi ajungi foarte greu la orgasm, nu trebuie să te panichezi: sunt efectele medicamentelor produse în corpul tău. Mecanismul hormonal este dat peste cap până la finalizarea tratamentului.

2. NU SIMŢI NEVOIA

Stai aşa! Poţi să nu simţi nevoia de sex fără că vreun medicament sau o situaţie delicată din punct de vedere emoţional să intervină în viaţă ta? Se pare că da. Pentru că o femeie să fie interesată de sex este nevoie să fie şi creierul ei trezit.

Mecanismul hormonal la femei funcţionează diferit faţă de cel al bărbaţilor. Libidoul la bărbaţi este controlat în totalitate de hormoni, în timp ce emoţiile femeilor joacă un rol determinant în privinţa dorinţei de sex.

3. EŞTI ÎNSĂRCINATĂ

Greaţă din timpul sarcinii poate provoca serioase probleme unei femei. Numai de sex nu îţi mai arde când te simţi prost. Deşi sexul în timpul sarcinii nu afectează bebeluşul, suntsituaţii când acesta poate provoca şi mai multă greaţă şi bătăi de cap. Deci, e normal să nu faci sex în timpul sarcinii şi la fel de normal să ai activitate sexuale dacă te simţibine.

4. EŞTI LA CICLU

Dacă eşti pe cale să ai ciclu menstrual sau ai deja, în corpul tău se produc o serie de schimbări hormonale importante. Deşi perioada ciclului este cea mai fertilă pentru femei, există şi cazuri când acestea sunt dezinteresate de sex. Este ceva absolut normal, susţin medicii.

5. ATUNCI CÂND ALĂPTEZI

Postpartumul este un fenomen biologic care se poate manifestă şi prin lipsa poftei de amor. După naştere, organismul unei femei produce mai puţin estrogen, fapt pentru care interesul pentru sex scade. De asemenea, şi alăptatul influenţează activitatea sexuală.