A urcat pe MUNTE unde a descoperit trupul unei adolescente ÎNGHEȚATE de peste 500 de ani. Fata arăta de parcă era vie. E INCREDIBIL ce descoperire COLOSALĂ a făcut despre ea. Uite cum arată MUMIA

Celebrul arheolog german Johan Reinhard s-a îndreptat intenționat spre vârful vulcanului Llullaillaco, presupunând că în ghețarii de acolo puteau fi găsite rămășite omenești bine păstrate.

Însă această descoperire a întrecut toate așteptările lui, la înălțimea de 6.706 metri descoperind mumia integră a unei adolescente. Fata a murit cu mai mult de 500 de ani în urmă.

Mumia găsită a fost numită „Fecioara din Llullaillaco”. Ea a fost coborâtă propriu-zis în brațe de pe panta vulcanului și transmisă pentru cercetări laboratorului Universității Catolice din orașul argentinian Salta.

Numeroasele cercetări au arătat că la momentul morții sale fetița avea între 13 și 15 ani. De asemenea, nu au fost descoperite semne de moarte violentă. Fecioara din Llullaillaco era îmbrăcată în haine scumpe, iar părul ei era îngrijit și împletit în codițe subțiri.

Cercetarea conținutului gastric al fetiței a arătat că în ultimul an de viață ea s-a hrănit cu alimente calitative, de elită. Probabil, alimentația i-a fost modificată după ce a fost aleasă pentru jertfire. Doar inițial fetița consuma hrana tradițională a țăranilor — cartofi și alte legume. Iar în ultimul an din viața sa a început să fie hrănită numai cu carne și porumb.

Pe lângă acestea, în ultimele luni de viață, fetița era ospătată frecvent cu frunze de coca și alcool. Probabil, aceste lucruri trebuiau să reducă împotrivirea fetiței înainte de iminenta sa moarte. Se presupune că înainte de ascensiunea rituală pe Llullaillaco ea a fost drogată și îmbătată, iar apoi pur și simplu lăsată să înghețe într-un loc special din vârful vulcanului.

Obiectele găsite lângă trupul fetei arată că a făcut parte din ritualul de sacrificare, lângă ea au fiind descoperite bijuterii din aur și argint, vase cu mâncare și îmbrăcăminte. Iar capul ei era încoronat cu o pălărie ciudată din pene albe.

Puțin mai târziu, în apropierea locului de înmormântare al fecioarei din Llullaillaco au fost descoperite mumiile a încă doi copii — un băiețel și o fetiță cu vârstele de 5-7 ani. Cel mai probabil, cei trei copii au fost jertfiți în același timp.

În prezent aceste trei mumii se află în Muzeul Arheologic „Alta Montana de Salta” din orașul argentinian Salta. Totuși, cercetarea lor continuă. Astfel, odată cu progresul tehnologic, în viitorul apropiat trupurile jertfite ale copiilor ne pot povesti încă multe lucruri noi despre viața incașilor din perioada precolumbiană.

Sursa Perfect Media

loading...