loading...

La ce vârstă trăiesc cel mai intens plăcerea sexuală femeile?

la-ce-varsta-traiesc-cel-mai-intens-placerea-sexuala-femeile-1024x1024

 

Dezvoltarea relațiilor sexuale și intensificarea plăcerii sexuale începe cu vârsta adolescenței și continuă de-a lungul anilor. Un studiu realizat de Universitatea din Indiana, de cercetătorulAlfred Kinsey, afirmă că bărbații și femeile au comportamente diferite când vine vorba de plăcerea sexuală.

Kinsey este fondatorul Kinsey Institute for Research in Sex și afirmă, potrivit cercetărilor efectuate, că vârsta la care bărbații trăiesc cel mai intens plăcerea sexuală este de 18 ani, în timp ce femeile ating acest climax la 30 de ani. Despre același subiect a făcut un studiu și David Buss, de la Universitatea din Texas, care a ajuns la concluzia că femeile ating apogeul de plăcere sexuală undeva între 30 și 40 de ani.

Motivul, susțin specialiștii, este apropierea de menopauză, etapă în care ovulele sunt în proces de îmbătrânire și au nevoie de mai mult sex pentru procreare, cu toate că nu este și dorința mamelor. O altă concluzie a studiilor realizate de cercetătorii americani este că între 27 și 45 de ani, femeile sunt cele mai dispuse să încerce o serie de experimente sexuale.

Kinsey susține că între 27 și 45 de ani, femeile au cele mai multe orgasme decât în restul vieții. O altă cifră interesantă este cea a fertilității. Aceasta se ridică de la 3% la 5%, după vârsta de 30 de ani. Specialistul Margarita Murillo susține că motivul pentru care femeile trăiesc mai libere aventurile sexuale după o anumită vârstă este maturitatea emoțională care se construiește cu timpul. Dacă bărbații rămân niște copii de-a lungul vieții, atingând o oarecare maturitate la 40-45 de ani, în cazul femeilor acest proces de maturizare crește, începând chiar din perioada adolescentină.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *