Primul transplant de cap va avea loc în decembrie 2017!

transplantcap

După ce profesorului italian Sergio Canavero, Director al Turin Advanced Neuromodulation Group, i-a reușit primul transplant de cap, o procedură realizată pe o maimuță, acum dorește să încerce același lucru pe subiecți umani.

,,Maimuța a supraviețuit procedurii fără a avea probleme neurologice de vreun fel” a spus profesorul Canavero despre maimuța care, deși a supraviețuit, a rămas complet paralizată și a fost ținută în viață doar 20 de ore, din ,,motive etice”.

Pasul următor este un transplant de cap uman, programat în China, în 2017, în ciuda mulțimii de experți care rămân sceptici sau chiar se împotrivesc acerb. Sergio Canavero spune că această procedură experimentală este posibilă datorită noilor tehnologii care îi permit corpului să fie răcit în timpul operației, la fel cum sunt importante și noile unelte ce permit tăieturi mai curate ale coloanei vertebrale și mașini care permit ca pacienții să fie pe bypass în timpul operației.

S-a zvonit că fost găsit un voluntar, Valery Sprinidov, originar din Rusia, care a acceptat să fie primul pacient care va suporta această operație. El suferă de boala Werdnig-Hoffmann, care provoacă atrofierea mușchilor, dificultate de a respira și de a înghiți. Totuși, Canavero spune că primul lui pacient va fi chinez și va fi ținut în comă pentru a se evita respingerea capului de către noul corp.

Unul dintre primii oameni de știință care au declarat că o asemenea procedură ar fi lipsită de etică este doctorul Thomas Cochrane, director de neuroetică la Centrul pentru Bioetică al Universității Școlii Medicale din Harvard. El adaugă că rezultatul acestui tip de transplant nu va fi o îmbunătățire a calității vieții.

Dacă procedura experimentală va primi finanțare și aprobare, va avea loc în decembrie 2017 în China, unele surse spun că pacienții vor fi deținuți chinezi, fapt care se adaugă motivelor pentru care acest experiment este considerat lipsit de etică și imposibil, încă.

loading...

Lasă un răspuns