Bărbatul cu cel mai lung păr din lume! Măsoară 19 metri| VIDEO

Savjibhai-Rathwa2-600x400

 

Savjibhai Rathwa, un indian de 60 ani, susține că nu s-a mai tuns de 35 de ani. Drept urmare, părul lui măsoară 19 metri și speră săîi aducă un loc în prestigioasa Carte a Recordurilor. 

Văzut de la depărtare, bărbatul din Vadorara, statul indian Gujarat, pare că poartă înfășurată pe mână dreaptă o frânghie, însă, de fapt, aceasta este coada făcută din părul lui interminabil care continuă să crească. Savjibhai susține că are mare grijă de podoaba lui capilară.

Din două în două zile, el stă câte trei ore să îl spele și să-l usuce, în curtea fermei lui, unde nepoții săi îi întind pletele la soare, în timp ce el stă la umbra unui copac, și fumează pipă. Pentru a-și menține părul sănătos și puternic, Rathwa ține o dietă vegetariană și evită alimentele condimentate pe cât de mult posibil.

„Când merg la muncă, mănânc doar fructe. Dacă mi-e foame, pur și simplu mănânc o banană. Nu-mi iau niciodată mâncare de acasă”, spune acesta. Pentru a se putea descurca mai uşor, bărbatul îşi prinde uneori părul în jurul capului, sub forma unui turban.

Podoaba capilară a indianului este de două ori mai lungă decât cea a chinezului considerat bărbatul cu părul cel mai lung din lume și chiar mai lung decât al vietnamezului Tran Van Hai, care a deținut acest record până în 2010, când a murit la vârsta de 79 de ani. Părul acestuia măsura 6, 7 metri.

 

 

loading...

Lasă un răspuns