Caz incredibil! Un bebeluș s-a născut perfect sănătos la 15 săptămâni de la moartea mamei lui

bebeluș-620x264

Medicii susţin că doar o minune l-a ţinut in viaţă.

Caz uluitor în Portugalia. Medicii de la un spital din Lisabona au anunțat nașterea unui bebeluș perfect sănătos, care a venit pe lume la 15 săptămâni de la moartea mamei lui.

Mama acestuia a suferit în luna februarie o hemoragie cerebrală puternică, în urma căreia creierul a încetat să mai funcționeze. Deși medicii au încercat să o salveze și să o readucă la viață, ei nu au reușit, iar la cererea tatălui copilului, medicii au decis să o țină în viață cu ajutorul aparatelor, aceasta fiind în moarte cerebrală.

Doctorii, la insistențele soțului pacientei, au decis să menţină sarcina după ce testele au arătat că fetusul este sănătos, lăsând-o pe femeie conectată la aparate. Astfel, în cea de-a 32-a săptămână de sarcină, după 15 săptămâni de la moartea mamei, bebeluşul a fost adus pe lume în urma unei intervenţii prin cezariană.

Băiețelul a avut la naștere 2, 35 kilograme, aceasta fiind cea mai lungă perioadă în care un copil a supraviețuit în astfel de condiții. Bebelușul se află acum la terapie intensivă, însă medicii spun că este sănătos și va supraviețui.

Un caz asemănător a avut loc în luna ianuarie în Polonia. La spitalul universitar din Wroclaw a fost adus pe lume un băiețel, a cărei mamă era moartă de 55 de zile.

 

loading...

Lasă un răspuns