Pomul care rodește 40 de soiuri de fructe în același timp

pomul-minune

Sam Van Aken,  inginer si sculptor de la Universitatea Syracuse, SUA, a reusit sa creeze un pom care atunci cand rodeste are puterea de a face 40 de soiuri de fructe.

In timpul anului pare un copac obisnuit, insa primavara acest pom infloreste in culori diferite, oferind un spectacol vizual uimitor. Are flori roz, albe si mov, in diferite nuante.

Din iulie si pana in octombrie, copacul hibrid pe ale carui ramuri cresc nu mai putin de 40 de tipuri de fructe, printre care cirese, piersici, caise, prune, nectarine si chiar migdale, da roade bogate, potrivit Times Live.

Pentru a obtine acest rezultat, Sam van Aken a incrucisat si altoit mai multe soiuri de pomi fructiferi. El a ales cateva sortimente de pomi fructiferi si a realizat initial un hibrid cu doar cateva soiuri, scrie caplimpede.ro

Ulterior, cand pomul avea deja 2 ani, au fost adaugate crengi de la alti pomi diferiti, aceste crengi fiind incluse in tulpina, printr-o tehnica speciala de altoire, iar in timp devenind parte a noului copac.

Pana acum exista 16 exemplare de copaci care fac 40 de soiuri de fructe, pentru realizarea unuia singur fiind necesari 5 ani.

loading...

Lasă un răspuns